Tolvte låge – playlister

Du undrer dig nok en smule over titlen på dagens låge, men playlister handler både om selve julemiddagen, men bestemt også om sangen rundt om juletræet. I disse moderne tider kan det virkelig ændre en stemning med lidt god baggrundsmusik, mens man sidder og nyder julemaden.

Samtidig kender vi også det, at mange ikke kan huske sangene når der skal ‘danses’ rundt om træet – og her kommer playlister ind i billedet.

Playliste til middagen

Du kan med fordel finde inspiration på Youtube, hvor du kan genbruge dine playlister, som måske også kan tjene til inspiration for andre. Du kunne vælge lidt populær musik, lidt klassikere, og generelt bare noget, der giver lidt swing i stemningen.

En af fordelene er, at det tager pinligheden ud af de stille periode mens alle fortærer bordets velsignelser. Samtidig giver det måske også lidt mere lyst til, at snakke sammen, fordi man ikke på samme måde skal ‘bryde ind’ i en stilhed.

Jeg anbefaler det varmt til flere anledninger, og vi kender det også fra bryllupper og konfirmationer, hvor mange vælger en suppe-steg-og-is pianist til at løfte stemningen…

Det er lidt det samme du kan opnå, og der er jo ingen, der ved hvor lang din playliste egentlig er. Du kan jo vælge, at copy-paste og/eller sætte på repeat…

Playliste til juletræsdansen

Der findes mange instrumentalversioner af de kendte sange. Alt fra Højt fra træets grønne top til Nu er det jul igen. Prøv at lege lidt med Youtube. Gerne kombineret med det sanghæfte I evt. bruger, så de ligger i rækkefølge.

Der er intet så kedeligt, som at høre den højrøstede onkel eller savklinge-tanten synge forkert, så ved at lave sådan en playliste kan du skabe lidt strømlinethed og bedre musikalitet.

Jeg indrømmer det er nyt at gøre det til julemiddagen, men hvorfor ikke prøve noget nyt?

Rigtig god dag til alle julekalenderens læsere. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.