Næstsidste låge – forberedelse af det allersidste

Nu hvor 23. låge – den næstsidste – åbnes på denne 4. søndag i advent, så er det en rigtig god ide at minde om, at det er nu det er vigtigt at forberede det allersidste. Det er i dag du kan få gjort de sidste ting klar. Det er ikke alle butikker, der har åbent i morgen, og som du tidligere har læst her på julekalenderen, så er der travlhed i butikkerne i dag.

Det har længe været en af mine kæpheste at være ordentligt forberedt, og i god tid hvert år. Det er der faktisk en rigtig god grund til, og den historie vil jeg da gerne dele her på sådan en hyggelig 4. søndag i advent.

Vores mor var i sin tid ansat i Schou-Epa i Roskilde, og hvert eneste år var julehandlen noget af en pestilens. Ikke at hun ikke var glad for sit job, for det var hun. Men julehandlen efterlod hende altid både træt og udkørt, især fordi kunderne ofte var temmelig sure og stressede. Der var ikke meget julestemning i luften når folk havde travlt. Det tror jeg alle, der er ansatte i butikker kan tale med om.

Vi har som kunder en vigtig chance for at gøre det lidt anderledes – og bedre. For hvorfor skal mænd og kvinder, som ofrer deres tid og energi på at glæde kunder generes bare fordi man ikke selv har overskud til et lille smil og en smule tålmodighed. Alle ved der er travlt op til jul, så min opmuntring skal i hvert fald være, at gøre lidt ekstra for at julehandlen kan blive lidt mere positiv.

Til det formål er det vigtigt at have en dosmerseddel – i dag kaldet en huskeseddel. 🙂

Du kender dit lokale supermarked. Du ved nogenlunde hvor tingene er placeret, og du kan med fordel indrette din huskeseddel, så du får det hele med første gang. Så er lettelsen så meget større, når du ved, at det hele er i indkøbskurven eller i indkøbsvognen når du bagefter står i kø. Det bliver LIDT nemmere at være glad, når du ved, at alt er på plads, og så er der kun tilbage at glæde sig over julemusikken i butikken, og forsyne sig med en gang god karma, og se frem til, at julehandlen er overstået.

Hvis du så har startet dagen med en god og solid morgenmad, og lidt god juice, så skulle alle odds være i jeres favør for at få en rigtig god dag. Så kan I nyde en god film sammen, og få de små sjove snakke over nogle gode småkager og en gang varm kakao når først alt er i orden.

Rigtig god dag herfra, og rigtig god 4. søndag i advent. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.