Læg risengrøden i seng…

Selvom der er rygter om, at risengrød i sengen kan være en bakteriebombe, vil jeg skynde mig at sige jeg ALDRIG har oplevet problemer ved denne tilberedningsform. Da moren i sin tid begyndte på dette da hun i et ugeblad læste om denne gamle tradition kom hun i tanke om hendes mor havde gjort det samme. Det er nærmest en tradition med flere generationer bag sig.

Lad det være sagt med det samme. Man skal IKKE bruge grødris der er udløbede eller gammel mælk. Friske råvarer er grundlaget for enhver tilberedning. Ganske som gryden også skal være ren, og sengetøjet bør naturligvis OGSÅ være friskt.

Det siger nærmest sig selv, ikke sandt? 🙂

Ganske som jeg tidligere har skrevet der ikke var meget sparet ved at bage sine egne julesmåkager, så vil jeg mene denne gode tradition normalt ikke burde indeholde nogen problemer. Men du er naturligvis velkommen til selv at vælge. Dog vil jeg dele en opskrift for dem som vil afprøve denne tradition, og hvis du derefter opnår at lave din første risengrød der ikke brændte på så er meget jo nået. 🙂

Du kan bl.a. se en opskrift her: http://spisemedmormor.blogspot.dk/2010/10/risengrd-i-sengen.html.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *