Dag 10 — Julevinen

Her på tiendedagen i årets julekalender synes jeg det kunne være relevant at fortælle en smule om julevinen.

Hvis jeg skulle byde ind på en fornuftig vin til en typisk julemenu, så ville jeg sige, at du til and eller kalkun bør vælge en Chardonnay eller Alsace som hvidvin, og evt. en Bordeaux som rødvin. Du kunne også vælge en græsk Nemea som rødvin, men det kræver at du har den på lager. Græske vine er nemlig ikke helt nemme at finde, selvom jeg nævner en god forhandler på festvin-domænet.

Hvis du går efter flæskestegen er det lige før jeg hellere ville anbefale dig også at have enten Harboes Julebryg eller X-mas på lager, men hvis du vil have vin til, så kunne en god spansk Rioja være god til at fordøje alt fedtet ved flæskestegen.

Til ris à l’amanden må afgjort anbefales en god portvin. Jeg bruger selv en Ruby Port, og den skal helst indtages i store glas, som jeg beskrev i et af de seneste videocasts…

Har du spørgsmål om vine, så skriv gerne en kommentar. 🙂

Dagens videoSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *