Dag 5 — første halvrunde mål

Dagens ordsprog

Co-Existence or No Existence
Piet Hein


Dagens videoDagens gave til dig
Både i dag og i morgen kan du deltage i lodtrækningen om endnu en god flaske rød- eller hvidvin. Reglerne er som den 1. december, bortset fra at du denne gang kan deltage ved at skrive enten i dag eller i morgen, søndag. Her i weekenden skal du ikke have stress på, så vi lader konkurrencen løbe indtil søndag den 6. december kl. 23:59.

Dagens motivation
Piet Heins ord er særdeles dybsindige. Når vi tænker tilbage på historiens forløb, så er der én menneskelig kvalitet som mangler hos RIGTIG MANGE mennesker. Især dem med magt. De taler meget om fælleskab, men når det kommer til stykket, så handler det om rendyrket egoisme.

Den slags ligger jo til grund for enhver konflikt. Når jeg vil sejre for enhver pris over en modstander, så er der en vinder og en taber. Hvis begge i stedet arbejder frem imod et fornuftigt kompromis, så kunne vi få en løsning som begge var TILFREDSE med. Ikke nødvendigvis at begge parter behøver føle de ligefrem VANDT, men de behøver i hvert fald ikke føle sig som tabere heller.

Alle disse konflikter kunne derfor løses ved at vi bliver bedre til at genkende mulighederne for forbedring, og derved kunne meget være løst. Vi lover hinanden at NÆSTE ÅR nok skal blive bedre, men det er væsentligt at erkende, at det ikke bliver spor bedre medmindre vi alle ændrer adfærd. Vi kan STARTE processen, men det kræver gensidighed for at få gennemslagskraft. Alt der starter som en sommerfugl der basker med vingerne kan, i yderste konsekvens, ende med at få effekt som en tsunami. Det kræver bare tilstrækkeligt mange små miralkler.

Vil du være et mirakel i andres liv? Skriv gerne en kommentar. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *