Hvordan opstod julekalendere?

Der er en kort beskrivelse af julekalendere her på den danske del af Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Julekalender.

Om begrebet kalendre står der i Gyldendals DVD leksikon følgende:

fortegnelse over dagene i en tidsperiode (oftest et år) samt reglerne for, hvordan tiden inddeles i år, måneder og dage. Da et solår er 365,2422 døgn, og en synodisk måned (tiden mellem to fuldmåner) er 29,5306 døgn, er det ikke muligt at have kalendermåneder eller -år, der alle har det samme antal dage. En månekalender (som den muslimske) har måneder på 29 eller 30 dage og forskydes derfor med ca. 11 dage om året i forhold til solåret. Den jødiske kalender kombinerer en månekalender med et system af skudmåneder, så året holder trit med Solen. I den gregorianske kalender, der er den almindeligt anvendte i dag, er der ingen direkte forbindelse til månefaserne: Månederne er på 30 eller 31 dage på nær februar. Ved at indskyde en dag med jævne mellemrum (se skudår) sikres, at kalenderåret ikke forskydes i forhold til solåret.

Julekalenderen handler om en tidsbegrænset periode fra 1. december til 24. december (juleaften), og flere familier kører typisk med både en chokolade-kalender og en adventskalender, hvor det er hver søndag i advent der udløser en større gave end med de traditionelle julekalendere hvor børnene ender med 24 stykker bras. Så hellere 4 mere brugbare og sjove gaver synes mange.

For de voksne er der for længst kommet gang i snapsekalenderen. I flere grænsehandelsbutikker kan du finde 24 miniature-flasker med snaps. Der findes altså julekalendere for enhver smag og alder. Denne du vil finde her på siden får hverken med alkohol eller chokolade at gøre, men til gengæld vil du finde værktøjer som vil gøre din december måned til den sjoveste du længe har haft.

Med andre ord: dette skal være en sjov julekalender, og jeg vil gerne anbefale, at du følger julekalenderen som starter 1. december.

På gensyn. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *