Kategorier
Bæredygtighed

AT ÆNDRE LIVSSTIL..

“Det har altid naget mig..” 

Skrevet af Linea Liv Celeste Blunck. 

Hej alle sammen og velkommen til bloggen. I dag vil jeg lave et indlæg, hvor jeg har meget på hjertet. Hele aftenen har jeg brugt på at sidde og kigge Johanne Jacobsen’s youtube og instagram igennem. (Youtube af samme navn og instagram: barnafinternettet)

Hvis du ikke ved hvem hun er, så er hun en dansk youtuber, der går enormt meget op i at leve minimalistisk, holistisk, feministisk og bæredygtigt. Garanteret også mange flere ting. Hun belyser enormt mange emner såsom overforbrug- og producering, madspild, plastikforurening og mange andre emner. OG hvor må jeg tage min ikke-eksisterende hat af fra hovedet, for jeg er virkelig så taknemmelig for, at hun har lukket mine øjne op.

Det har altid naget mig, at der er plastikforurening, at miljøet skrænter og at alting generelt bare er så dårligt, men jeg har aldrig tegnet en streg i sandet og gået over den, jeg har aldrig taget mig sammen for alvor til at leve bæredygtigt, for faktisk har det aldrig faldet mig ind som tanke. Ikke fordi jeg ikke har lyst – nej faktisk har jeg uendeligt meget lyst. Og jeg ved godt, at det her i starten vil blive svært, jeg vil lave fejl, men jeg vil i det mindste prøve. For som mange siger, er du ikke en del af løsningen, så er du problemet.

Jeg har allerede været veganer i to uger (med små fejl hist og pist, som jeg vil undgå for fremtiden) og nu har jeg så også tænkt mig at følge Johannes steps og gøre miljøet en kæmpe tjeneste.

Hvordan vil du så gøre dette, sidder du nok og tænker. Jo der er mange måder. Uendeligt mange måder. Lad mig nævne nogen af dem.

Først og fremmest vil jeg se en masse dokumentarer på Netflix om emnet, som jeg også så hun havde gjort, måske vil jeg så få noget mere information lagret i min hjerne.

Derefter vil jeg begynde at bruge mulepose hver gang jeg handler, jeg vil finde skraldeposer der ikke er lavet af plast, jeg vil købe en bæredygtig tandbørste (eventuelt finde et alternativ for tandpasta), finde alternativ for ansigtsvask, shampoo, og diverse andre produkter OG jeg vil begynde at bruge en app, der fortæller mig, om der er mikroplastik i produktet, for så holder jeg mig langt væk! Det vil altså også sige bye bye highlighter, I will not miss you.

Jeg vil leve mere minimalistisk, jeg vil ikke støtte fast fashion, i stedet vil jeg begynde at lægge mine penge hos genbrugsbutikkerne, jeg vil støtte madspild mere ifh til vegansk mad (Johanne skralder også mad, der er smidt ud, men som stadig er i perfekt stand, det vil jeg dog ikke gøre, men jeg opfordrer folk til det, hvis de gør det på en lovlig og hensigtsmæssig måde)

Derudover vil jeg generelt altid gå efter fairtrade mærker, og jeg vil donere ting til genbrugen der sagtens kan bruges igen, men som jeg ikke selv kan bruge, jeg vil begynde gevaldigt at sortere mit affald, købe mindre varer i butikkerne der er lavet med plastik (hvis jeg fx vil have cola eller noget kan jeg købe dem på glas, men igen vil jeg nok holde mig mest til vand og så få en bæredygtig genbrugelig flaske)

Jeg vil holde mig LANGT FRA plastik ting såsom sugerør, ikke-genanvendelig tallerkener, krus, og diverse andre engangsting.

Jeg vil også finde nogle dage og samle skrald i min by, og hvis jeg nogensinde ser folk smide skrald vil jeg konfrontere dem (hvis det er venner eller bekendte) og ellers samle det op.

Ja der er mange ting jeg vil gøre, og mange flere ting jeg vil gøre. Men derudover vil jeg også belyse emnerne mere, blandt andet på min personlige facebook profil (så ja undskyld vennerne, men i må fjerne mig hvis det er for belastende) og jeg vil også belyse det mere på instagram og her på bloggen. Jeg tror jeg laver en instagram dedikeret til det, men er dog ikke helt sikker.

Lad os stå sammen imod de miljøproblemer der er, og de ignorante mennesker der ikke vil være en del af løsningen.

Jeg vil ikke lukke øjnene imens folk ødelægger min planet.

Fortsat god aften herfra.

Linea.

1 kommentar til “AT ÆNDRE LIVSSTIL..”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *