Femtende låge – julekort

I dag skal vi som femtende låge tale om en gammel tradition, nemlig julekort. Det er med tiden blevet ganske umoderne, fordi vi alle bruger e-mails til at sende vore hilsner. HVIS du alligevel vælger at sende julekort med traditionel post, så er det en rigtig god ide, at få disse skrevet senest nu, så du er helt sikker på, de når frem inden jul.

Alternativt kan du også sende julekort via e-mail, og her er det ligeså en rigtig god ide, at planlægge sine julekort i god tid, så du kan få de hilsner med, du gerne vil have bragt rundt i denne tid.

Det luner altid med et håndskrevet kort, og især fordi, man så ved, at afsenderen har gjort en indsats for at takke for ens selskab, men de fleste af os har nok også taget de elektroniske medier til os i et omfang, så vi ikke længere ‘savner’ post. Det er en udfordring for et postvæsen, som jo egentlig gerne skulle have noget at lave, hvis de også fremadrettet skal have en plads i samfundet.

Vi er alle præget af traditioner. Vi tænker, at et civiliseret samfund har en infrastruktur, hvor postvæsenet indgår fuldkommen naturligt, men her må vi så bare konstatere, at prisen også har en væsentlig rolle at spille. Jo dyrere det bliver, og jo flere man skal sende til, jo mere fornuftigt bliver det at ændre sine vaner. Dels for at spare nogle penge, men også fordi man bare ikke længere prioriterer det at skulle købe julekortene, men så også, at man nogle steder skal køre en del vej for at komme af med sine kort til afsendelse, når postkasserne tømmes så sjældent som de gør nogle steder.

Jeg har ikke det endegyldige svar på, hvordan PostNord løser krisen, og selv hvis jeg havde, lytter de næppe til min holdning til sagen, fordi de på forhånd har sat sig for, at de ved bedst… 🙂

I hvert fald skal der lyde et varmt ønske om en rigtig god dag til alle julekalenderens læsere. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.