Ottende låge – Indkøb til juletiden

Her hvor vi nu er nået en tredjedel frem mod juleaften, så er det en god ide, at fokusere på indkøb til juletiden. Alt for mange udsætter til sidste øjeblik, og det er altså hverken sundt for dig og den gode julestemning eller personalet i butikkerne. 🙂

Mange har den indstilling, at når nu butikkerne har åbent helt frem til juleaften, er der ingen grund til at forhaste sig. Det er såmænd også fair nok, men jeg vil nu alligevel levere et godt argument for, hvorfor det er fornuftigt at være i god tid. Dels undgår du, at varer du mangler i sidste øjeblik skal jagtes rundt i hele byen. Samtidig er der bare overskud i at sprede sine handelsmønstre, og undgå de lange køer, som uvægerligt vil opstå når vi først når frem til de sidste tre-fire dage.

Jeg siger det også bare lige en ekstra gang: husk nu at have kontanter på lommen, når vi kommer frem omkring den 22. december. Lillejuleaftensdag har hvert eneste år budt på nedbrud i betalingssystemerne, og det er suverænt den dag, hvor Nets er allermest udfordrede på det at folk handler som om der ville udbryde en krig i overmorgen…

De mange læsere af julekalenderen vil huske, at jeg har ret. Det sker hvert år, så der er gode odds for, at det også sker i år. Hvorfor ikke hellere være ordentligt forberedt? 🙂

Det ville også være en rigtig god ide, at sørge for, at Rejsekortet er fyldt op efter behov allerede den 20-21., så du IKKE pludselig står med en udfordring, hvis I skal rejse ud til familie i julen lillejuleaftensdag. Betalingssystemer kan lamme HELE samfundet – og det ER en væsentlig udfordring for et samfund når alle kører kortet igennem i en tid hvor vi næsten ikke bruger kontanter, men svinger kortet mere end nogensinde før…

Der er mange ting, I kan handle ind allerede nu, som er holdbare langt forbi nytårsaften, så det er en rigtig god ide, at indtænke julehandlen i god tid. Alle ved, det skaber overskud, når vi er forud for en tidsplan, og hvorfor ikke give sig selv dette overskud, når man er forberedt i god tid?

Rigtig god dag herfra til alle julekalenderens læsere. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *