Ellevte låge – fandens fødselsdag

Dagen i dag er traditionelt blevet kaldt fandens fødselsdag. Det var nemlig tidligere således, at man betalte afdrag på sit huslån to gange om året. Den 11. juni og den 11. december. Derfor var de økonomiske udfordringer størst omkring disse måneder, da man også dengang praktiserede det vi i dag kunne kalde “Luksusfælden-økonomi”…

Dagens tanke

Det er ikke fordi boligejere nødvendigvis alle har fået bedre økonomi. Det kunne ses af krisen, hvor mange havde belånt deres friværdi, og da boblen sprang var mange teknisk insolvente. Nu var de fastlåst til en ejendom de skyldte mere i end de havde aktiver for. Dette cirkus er til dels ved at gentage sig, og jeg vil gerne slå et slag for min blog Genfind kontrollen over dine penge, hvor jeg deler artikler om privatøkonomi. Friværdi bør være sikkerheden for, at man KAN udskifte fyret når det er slidt op eller taget skal skiftes – men det er nu ikke temaet for dagens indlæg.

I dag skal vi tale om personlig udvikling. Ikke fordi det har spor med julen at gøre, men fordi der også skal være noget stof du kan bruge når juleferien går i gang. Det kunne være at en bog med nye vaner – evt. en lydbog, hvis du ikke er så glad for selv at læse – kunne sparke en god udvikling i gang, som kan gøre det nye år (2018) endnu bedre end 2017 har været. Ønsket er naturligvis at hvert år bliver bedre efterhånden som nye vaner implementeres.

Jeg kan huske da jeg for en del år siden meldte mig til et kursus i personlig udvikling. Jeg gjorde det mest for at hjælpe en daværende kollega med sit selvværd, men det blev en helt speciel rejse i selvudvikling, som jeg bestemt ikke har fortrudt. Kurset blev afholdt på det helt rigtige tidspunkt. Jeg havde kort forinden valgt at forlade ex-konen, børnenes mor, og det var ideelt i forhold til at kunne kaste alle bolde op i luften, og se alting fra en ny vinkel.

Sådan er personlig udvikling, hvis du giver dig selv lov til at tage imod udfordringen. Der er ikke nogen fast rute eller sti optegnet foran dig. Udviklingen sker ved at DU tager udgangspunkt i hvad der virker for dig, og hvilke ideer og tanker du gerne vil fuldføre. Vi har alle drømme, men ofte forbliver dette drømme. Simpelthen fordi vi ikke giver os selv lov til at bevæge os i den retning vi selv ønsker.

Dagens musik

Dagens musik bliver ikke julemusik, men derimod ABBA med Winner Takes It All for at blive i inspirationen:

Dagens vits

I klassen

Læreren: – Hvis din bror har 10 mønter, og du tager de tre, hvad får du så?

Camilla: – Bank!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.