Tredje låge – styr på gaverne

Så er vi i gang med tredje låge i årets julekalender. I dag skal vi tale lidt om årets julegaver.

Dagens tanke

Julegaver kan være noget af en prøvelse i nogle familier. Man ved nærmest på forhånd, at 27. december bliver årets byttedag – og da januar-udsalget ofte starter denne dag, så ved man også, at mange bytter alene fordi de kan få 1/3 eller mere oveni gaven…

Vi har undgået dette ved at børnene fra starten af har værdsat de ting, de har fået, og jeg tvivler på, at de vil følge denne trend.

Det er naturligvis helt fair, at man bytter, hvis en gave rammer helt ved siden af ens ønsker – eller man har den pågældende ting i forvejen.

Men ellers kan vi vel godt blive enige om, at det er synd for butikkernes personale, at man på forhånd ved, at denne dag nærmest KUN handler om at bytte for bytningens skyld, ikke sandt? 🙂

Du kan undgå meget af dette ræs ved enten at læse gaveønsker opmærksomt, eller vælge gavekort. Så kan folk helt selv vælge, hvad de vil bruge pengene på. Det første er naturligvis at foretrække, fordi det fortæller gavemodtageren, at du har taget dig tid til at vælge noget personligt, hvorimod det sidste nok godt kunne være et signal om, at personen er svær at købe gaver til.

Et godt sted at finde parfume kunne være ParfumeSpecialisten eller PrisPresseren. Elektronik kan du bruge Wupti til, og hvis du har et favoritsted online, kan du jo skrive en kommentar og derved dele dit tip med læserne.

Dagens musik

I dag er det Carola og Christer Sjøgren som får lov til at synge Juletid:

Dagens vits

Frikirkepræsten til manden: – Jesus elsker dig.

Konen: Ja, men alle andre synes han er et røvhul…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.