Min søster bliver 39 i dag – tillykke

December er en speciel måned. Min søster bliver 39 i dag, og den 11. december er det min nevø, Lasse, der bliver 16.

I dag kan du med fordel tænke årets julevin, og her kan det godt betale sig at kigge på Philipson Wine så du i ro og mag kan vælge den julevin der passer jer uden at skulle stå i lange køer når først der kommer gang i julehandlen.

Mine forældre fravalgte i sin tid rødkålen når de lavede deres egen julemiddag efter vi var flyttet hjemmefra. Det var ikke lige deres kop the – og sådan er vi jo så forskellige, for jeg er selv vild med rødkål. I samspillet med vin skal man dog huske, at syrlighed og sødme kan reguleres med f.eks. en smule ribsgele som man i forvejen bruger til de øvrige maddele. Man behøver ikke ‘bare’ vælte en bøtte rødkål ud i gryden og varme op. Man kan jo tilpasse den sine smagsløg, så det supplerer juleanden, flæskestegen, kalkunen eller hvad du ellers har planlagt at hygge med i år.

Til den klassiske ris à l’amande vil jeg dog godt slå et slag for, at du vælger en god portvin. Det behøver ikke være en dyr portvin, men til gengæld fortjener den faktisk at du ikke ‘bare’ henter den billigste i Aldi eller Lidl. For et par år siden havde Aldi en jubilæums-portvin der var eminent. Jeg begik dengang den store fejl, at jeg ikke købte flere flasker hjem.

Da jeg så endelig smagte på den, var den udsolgt. Den lå på ca. 70,- niveauet for en flaske, og det var ganske enkelt en fornøjelse jeg stadig husker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *