Tillykke til Lasse med de 14 – I dag handler det om julevin

I dag skal der lyde et stort tillykke til min nevø, Lasse, der bliver 14 i dag. 🙂

I dag skal vi tale om julevin, og jeg vil gerne anbefale, at du læser artiklen “Årets julevin” fra vinbutikken Vild med vin.

Det er umuligt at sige noget direkte om hvilken rødvin du vil foretrække, for det afhænger jo af om du/I spiser flæskesteg, and, kalkun eller gås – eller noget helt andet. Men til desserten, der typisk er ris à l’amande, vil jeg gerne anbefale en god portvin. Serveret, naturligvis, i store glas så hele bouquet’en kommer med. Traditionen med at servere i små glas er noget vi danskere har fundet på. Portugiserne drikker altid portvin af enten hvid- eller rødvinsglas, og det er der en god grund til.

Når portvinen åbner sig, og der er jo typisk levende lys på bordet, så får du langt flere nuancer og duftindtryk med når du lader din næse nyde portvinen lige før du får nydelsen ind i munden. Prøv det, og du vil aldrig forlade denne opskrift. På samme måde med glas lavet af træ. Min far var engang så heldig at få et træglas som gave fra en kammerat som havde lavet sådan et glas. Du får nøjagtig den samme effekt som når vine lagres på fad. Træet arbejder sammen med indholdet i glasset, og kan give den en endnu større dybde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *