I dag vil jeg indrømme fejl i forudsigelser

Det er sikkert sjældent, at folk bekender deres fejl i forudsigelser, men jeg vil nu alligevel indrømme mine fejl i forudsigelser i år på den politiske arena:

  1. Jeg regnede ikke med, at Obama ville blive genvalgt. 7. september 2012 skrev jeg en analyse i artiklen “Will Obama Win? som sammen med flere efterfølgende artikler tog fejl. Romney tabte, og Obama blev genvalgt.
  2. Jeg havde forventet at minister-rokaden blandt SFs ministre blev større efter Vilhelmsen vandt formandsvalget i SF, hvilket du kan læse om i artiklen Efter Vilhelmsen vandt.
  3. Jeg havde ikke forventet, at Venstre ville holde hånden over en metaltræt regering som det skete senest her da Finansloven kom på plads. Det ser ud til Helle Thorning-Schmidt får lov til at holde sin anden nytårstale.

Hvad kan man lære af sine fejl?
Det er altid farligt at komme med forudsigelser. Du kan enten få ret eller tage fejl. Sådan vil alle forudsigelser være, både når det gælder politik og andre områder.

Det betyder naturligvis ikke, at vi ikke “må” have forventninger, men når forventninger bliver skrevet ned, så kan alle se når vi begår fejl. Derfor synes jeg det var vigtigt at fokusere på netop i dag. At vi ikke skal være bange for at erkende NÅR vi tager fejl.

I dag skal vi have lidt julestemning med et helt specielt nummer, nemlig Mariah Carey med All I Want for Christmas:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *