15 år siden Frankrig genindtrådte i NATO

I dag er det femten år siden, i 1995, at Frankrig genindtrådte i NATO. I dagens perspektiv forstår vi jo godt hvad præsidenten Charles de Gaulle i starten af 60’erne mente med amerikanernes dominans i NATO. Dog er der sidenhed stadig et misforhold mellem de roller Storbritannien og England spiller. Nogle fristes ligefrem til at mene, at mange føler tyskerne er vigtigere end franskmændene. I hvert fald lærer flere tysk end fransk i de danske skoler, og det misforhold ser der ikke ud til at ske noget ved, for man har åbenbart bestemt sig for kursen…

I dag ville Walt Disney faktisk være blevet 109 år gammel hvis ikke det var fordi han døde i 1966. Walt Disney inspirerede rigtig mange med sit koncept om tegnefilm, og den dag i dag husker vi alle at vi om under tyve dage kan sætte os om aftenen og se Disney-klassikere udfolde sig på skærmen mens glöggen nydes, og kalkunen steges færdig.

Hvad tænker du når du hører navnet Walt Disney? Skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *